no

Normális melegeket várnak a Békemenetre

2013.07.05. 07:14 Módosítva: 2013.07.05. 07:17

"A bekemenet-2012.hu oldal regisztrációját nem hosszabbítottuk meg, ehhez az oldalhoz már nincsen közünk" - írta a Magyar Hírlap címoldalán közös jegyzetben Bayer Zsolt, Bencsik András, Csizmadia László és Stefka István. Az oldal helyett csütörtökön az idei melegfelvonulás honlapja nyílt meg, pénteken azonban már semmi sem érhető el ezen a címen.

Bayerék szerint a domainnevet "egy Boóc András nevű egyén (aki mellesleg a Gyermekrák Alapítvány felügyelőbizottságában is benne van)" fedezte fel magának és lenyúlta azt. "És azt a  remek viccet eszelte ki, hogy mostantól Békemenet név alatt a budapestpride található."

Az aláírók meggyőződése, hogy a békemeneteken is részt vettek homoszexuálisok, miképpen az is meggyőződésük, hogy akik velük voltak ezeken a rendezvényeken, azok nem járnak a Budapest Pride-ra.

pride09 16
Fotó: Bakró-Nagy Ferenc

Bayerék szerint nem a nemi identitás a választóvonal a polgárok között, hanem a jó ízlés, mások értékválasztásainak, hagyományainak tisztelete,  "és természetesen az is, hogy egészséges ember nem hurcolja utcára és nem mutogatja szexuális kötődését."

A menetek szervezői "mindezek szem előtt tartásával" ezután is várják normális homoszexuális polgártársaikat a Békemenet eljövendő rendezvényeire.