Judit, Xénia
19 °C
34 °C

Lerakták az új Kossuth tér alapkövét

2013.07.05. 12:51

A Kossuth tér rekonstrukciójára létrehozott program vezetője, továbbá a fővállalkozó és a mélyépítő munkákat végző családi cég képviselője rakta le a felújítás alapkövét pénteken Budapesten

Wachsler Tamás, a Steindl Imre-program vezetője, Szalados László, a KÉSZ Építő Zrt. vezérigazgatója és Bohn Krisztina, a Bohn Mélyépítő Kft. ügyvezetője a látogatóközpont és mélygarázs alaplemezébe, a felszín alatt mintegy húsz méterre helyezett el egy időkapszulát. A kapszula a rekonstrukció dokumentációjának másolatát, valamint pénteki napilapokat és pénzérméket tartalmaz.

Wachsler Tamás kiemelte: szeretné, ha az időkapszula soha nem kerülne elő, a beruházás évszázadokig szolgálná a látogatókat és a városlakókat.

Bohn Krisztina, a mélyépítő munkákat végző családi cége nevében azt hangsúlyozta, hogy állják a versenyt a nagy multinacionális társaságokkal. Szalados László mint a fővállalkozó vezetője arról beszélt, hogy határidőre kész lesz a tér.

Ez év végére, de legkésőbb a jövő év elejére újra burkolt lesz a Kossuth tér, és nem egészen egy év múlva kész lesz a felújítás - mondta ehhez kapcsolódva Wachsler Tamás.

A Kossuth tér rekonstrukciójának generáltervezését a KÖZTI Zrt. végzi. A térrekonstrukció a közel hét és fél hektárnyi terület teljes megújítását és új funkciókkal ellátását eredményezi.

A már korábban jóváhagyott 14,5 milliárdon felül további, legfeljebb 7,2 milliárd forint összegű forrást biztosított a kormány májusban a rekonstrukcióra.