Két deci tökfőzelék

2013.07.08. 14:09

Fél fogukra sem elég ételt kapnak a rászoruló gyerekek a nyári étkeztetés keretében Szegeden - írja a Délmagyar. Pénteken például két deci tökfőzelék és mini halfasírt volt a menü, de az is előfordult, hogy olyan kevéske sajtos-tejfölös tészta lapult az ételhordó alján, hogy a szülők szó szerint alig találták meg.

Egy szegedi szülő beszámolója szerint fiai összevesznek azon, ki egye meg kettejük ebédjét, mert a saját adagjuk nagyon kevés. Az édesanya úgy véli, jobb lenne, ha inkább étkezési utalványt adnának, mert ilyen adagok mellett ugyanúgy kell főzni a gyerekeknek ebédet. Nagyobbik fia szerint évközben többet adnak a menzán, mint nyáron. Az önkormányzatnál egyébként már több szülő is panaszkodott az adagok miatt.

Július elseje óta öt szegedi iskolában kap ingyenebédet 580 rászoruló gyermek az állam és az önkormányzat támogatásával. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Délmagyarnak elmondta, a minisztérium 10 millió, a város 2 millió forinttal támogatja a hátrányos helyzetű szegedi gyermekek nyári étkeztetését. Ebből az összegből 44 munkanapon át fejenként bruttó 440 forintból készíti az ebédet a Suli-Host Kft. Az iskolaév közben 550 forintból kell kigazdálkodniuk az ebédet.