Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bíróság előtt felelhet az egynapos lógásért

2013.07.11. 09:44

Vádat emelne a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság egy 15 éves fiú ellen, aki orvosi igazolást hamisított magának. A srác lógni akart egy napot az iskolából, helyette inkább plázázni indult. Itt igazoltatták a rendőrök, a januárban hatályba lépett, iskolakerülést visszaszorítani akaró törvénymódosítás alapján.

A diák arra a rendőri kérdésre, hogy miért nincs iskolában, azt válaszolta, hogy beteg. Ezt azoban az édesanyja nem tudta megerősíteni, ezért a tanulót a zalaegerszegi rendőrök bekísérték az iskolába. Ott osztályfőnöke jelenlétében beismerte, hogy magának hamisította az igazolást. A fiú hiába bánta meg tettét, a bűnügyi osztály nyomozást indított közokirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A diákot most bíróság elé állíthatják.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!