Kétmilliót csaltak ki 82 vásárlótól

2013.07.14. 08:08

Üzletszerűen elkövetett csalások miatt állhat a vádlottak padjára két budapesti lakos, a 26 éves K. Ágnes és a 21 éves B. Elemér. A Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közlése szerint a gyanúsítottak összesen 82 embert vertek át azzal, hogy nem létező mobilokat kínáltak eladásra, de miután begyűjtötték a vételárat, cserébe nem adtak semmit. A vásárlóktól 20 000 és 60 000 forint közötti összeget kértek.

Több rendőrkapitányság is nyomozást rendelt el 2012-ben az akkor még ismeretlen elkövetők ellen, akiket végül a Tatai Rendőrkapitányság nyomozói azonosítottak és fogtak el 2013. január 7-én Budapesten - írja a Police.hu. A gyanúsítottak részletes beismerő vallomást tettek.

K. Ágnes elmondta, hogy élettársával négy bankszámlát nyitottak, ezekre kérték a pénz átutalását a gyanútlan vásárlóktól. Arra gondoltak, ha egyiket zároltatja a rendőrség, még mindig marad nekik három, amelyről pénzhez juthatnak.

Az eladásra kínált készülékek csak virtuálisan léteztek, az internetről töltötték le meghirdetett telefonokat ábrázoló képeket, melyeket a hirdetésekben bemutattak.