Sound: meghalt egy belga fiatal

2013.07.14. 20:12 Módosítva: 2013.07.14. 20:20

A belga VTM televízió közlése szerint vasárnap hajnalban meghalt egy 21 éves, a limburgi Lanakenből való fiatal a Balaton Soundon. A VTM információi szerint a halált szívmegállás okozta.

Látta a belgát?

Ha akár a fesztiválon, akár azon kívül találkozott vele, kérjük, írja meg nekünk!

A Somogy megyei rendőrfőkapitányság az Index kérdésére megerősítette, hogy valóban történt egy haláleset, de azt is hozzáfűzte, hogy ezzel kapcsolatban egyelőre nem merült fel bűncselekmény gyanúja, ezért a körülményeket közigazgatási eljárásban vizsgálják. Még azt sem árulták el, hogy volt e rajta fesztivál-karszalag.

A Balaton Sound szervezői megkeresésünkre azt mondták, hogy még ők is nyomoznak azután, mi történhetett, abban viszont biztosak, hogy a fesztivál területén egyetlen ember sem halt meg, és egyetlen embert sem vittek súlyos állapotban kórházba.

  Ezt közben egy közleményben is megerősítették: a Balaton Sound főorvosa határozottan cáfolta, hogy a fesztivál területéről elvittek volna bárkit is szívleállással, és ilyenről a siófoki kórházban sem tudnak. Ellenben még a fesztivál első napján kórházba vittek egy 21 éves belga fiatalembert, de ő a saját lábán távozott. Talán ezt az esetet keverhette össze a VTM. - véli a fesztivál főorvosa.

Közben más forrásból sikerült megtudnunk, hogy a fiúra Siófokon találtak rá, de már holtan, ezért sem járta meg a siófoki kórházat.

A fesztiválról egyetlen rendőrségi hír jelent meg vasárnap, bár érdekes módon ez is egy belga fiatallal függ össze. Eszerint a biztonsági szolgálat munkatársai július 13-ra virradóra visszatartottak egy férfit, aki „a fesztivál területén található egyik sátorból négy doboz tornacipőt elvett.” Az elkövetéssel gyanúsított férfi történetesen épp belga volt, akit előállítottak a Siófoki Rendőrkapitányságon, de mint később a kapitányságtól közölték velünk, rengeteg belga látogatója van a fesztiválnak, és az előállításnak semmi köze nincs a halálesethez.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport