Transformerses extasyt foglaltak le Ózdon

2013.07.17. 16:48 Módosítva: 2013.07.17. 16:54

Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya ismeretlen tettessel szemben rendelt el nyomozást, mert az több hónapon keresztül főként fiatal felnőttek, valamint egy fiatalkorú számára is kábítószernek minősülő anyagot forgalmazott. A bűncselekmény elkövetésével B. Henrik 34 éves ózdi lakos gyanúsítható.

A férfi lakcímén július 15-én tartott házkutatáskor a hűtőszekrény polcán kéttucat, robotfejet (transformersest) ábrázoló, világossárga színű, kábítószernek látszó tablettát találtak, és foglaltak le a nyomozók.

Az ügyben a rendőrök több olyan személyt hallgattak ki, köztük egy fiatalkorú személyt is, akik a megalapozott gyanú szerint kábító hatású anyagot fogyasztottak. Az eljárás alá vontak a kábítószer fogyasztás tényét elismerték és B. Henriket jelölték meg, mint az általuk használt drog beszerzési forrását.

Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya B. Henriket 2013. július 15-én bűnügyi őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatás elrendelését. Vele szemben kínálással, átadással, forgalomba hozatallal, kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt folyik büntetőeljárás.