Elsőbbségivel küldik Orbán leveleit

2013.07.18. 15:31

„Kiemelt hangsúlyt helyezünk arra, hogy a magyar emberek pontos és gyors tájékoztatást kapjanak a fontos, mindennapi életükre hatást gyakorló pozitív döntésekről” – írta az Indexnek Havasi Bertalan, a kormányfő szóvivője. Havasi szerint különösen igaz ez a túlzottdeficit-eljárás megszüntetésére, amely Magyarország eddigi egyik legnagyobb közös sikere. Így ugyanis több uniós forráshoz jut Magyarország

A kormányfő szóvivője mindezt arra a kérdésünkre válaszolta, hogy Orbán Viktor kormányfő miért elsőbbségi levélben tájékoztatta a lakosságot arról, hogy megszűnt Magyarországgal szemben az uniós eljárás. Egy olvasónk hívta fel arra a figyelmet, hogy a normál és az elsőbbségi levél díjszabása között 30 forint a különbség. Egy szabványméretű, 30 grammnál kisebb súlyú levél normál postaköltsége jelenleg 110 forint, elsőbbségi levél azonban már 140 forint a díj. Több millió kipostázott levélnél azonban már jelentős tételről van szó.

A kormány június végén közölte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök levélben tájékoztatja a lakosságot a Magyarországgal szembeni túlzottdeficit-eljárás megszüntetéséről.  Hivatalba lépése óta Orbánnak ez a tizenharmadik levele, amelyet a nemzeti konzultáció keretében írt az embereknek. Eddig többek között a nyugdíjasoknak, a rendőröknek, a közszolgáknak, a határon túli magyaroknak írt már. Az összköltség elérheti a több mint 3 milliárd forintot.