Lángol egy gumitelep Boba határában

2013.07.21. 08:38 Módosítva: 2013.07.21. 09:53

Kigyulladt egy gumitelep hajnalban Boba határában, a katasztrófavédelem a legmagasabb, ötös kiemelt fokozatú riasztást rendelt el, mert a tűz a környező erdőket és tarlókat is veszélyeztette. A három méter magasra felrakott tízezer gumi több mint két hektárnyi területen égett.

A celldömölki önkormányzati, a sárvári és pápai egységekhez csatlakoztak szombathelyi, körmendi, ajkai, keszthelyi, valamint győri hivatásos tűzoltók is. A közeli akácos védelme miatt kialakítottak egy három méteres védősávot, amit folyamatosan locsoltak, hogy megakadályozzák a tűz továbbterjedését.

A gumiból nagy mennyiségű füst szabadult fel, ezért a katasztrófavédelmi mobillabor is a helyszínen van, folyamatosan mérik a koncentrációt, és ellenőrzik, hogy a levegőbe került-e veszélyes anyag.

Este tízrre sikerült teljesen eloltani a tüzet. A helyszínen már csak a hivatásos egységek dolgoznak, akik a környék biztonsága miatt, a lángok eloltása után, éjszaka is folytatják a munkát, locsolják a területet, hűtik a felforrósodott autógumikat.