Erzsébet
1 °C
4 °C

Romagyilkosság-per: jön az ítélethirdetés

2013.07.24. 09:57 Módosítva: 2013-07-24 10:39:09

Augusztus 6-ára tűzte ki az elsőfokú ítélet kihirdetését a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadások ügyében a Budapest Környéki Törvényszék szerdán.

A szerdai tárgyalás mindössze tíz percig tartott, a vádlottak kaptak lehetőséget, hogy az utolsó szó jogán beszéljenek, majd a bíró kihirdette az ítélethirdetés dátumát.

Az utolsó szó jogán az elsőrendű vádlott, K. Árpád és testvére, a másodrendű vádlott K. István a tárgyaláson semmit nem kívánt előadni. A harmadrendű vádlott, P. Zsolt az ártatlanságát hangoztatta: "ártatlan vagyok, a bűncselekményeket nem követtem el" - mondta.

Egyedül Cs. István negyedrendű vádlott szólalt fel valamivel hosszabban. Arról beszélt, hogy az egész eljárás során az igazat mondta. "Tudom, hogy az igazamat védhettem volna hangosabban is", de elfáradt az eljárás során, tette hozzá. Cs. István mindennel egyetért, amit a védője elmondott, magáról "mint emberről" pedig szerinte azt kell tudni, amit édesanyja nyilatkozott korábban a sajtónak: bűnös, de nem bűnöző. A kettő között szerinte óriási a különbség.

Ezután kitűzték az ítélethirdetés időpontját. A tanács elnöke jelezte, hogy a vádlottak esetleges távolmaradása nem lesz akadálya a 13 nap múlva esedékes határozathirdetésnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?