Előzetesben a szigetszentmiklósi lövöldöző

2013.07.26. 13:08

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit, aki több lövést adott le a feleségére és a nő segítéségére siető férfira, majd a feleségét túszul ejtette csütörtökön Szigetszentmiklóson, tájékoztatott a Pest Megyei Főügyészség. A férfit több ember elleni gyilkossági kísérlettel és személyi szabadság megsértésével vádolják.

Az előzetes letartóztatás szükségességét a gyanúsított terhére rótt kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekménnyel, illetve azzal indokolta az ügyészség, hogy csak így biztosítható jelenléte a nyomozás során, valamint félő, hogy szabadlábon tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítékok elrejtésével megnehezítené, illetve veszélyeztetné a bizonyítást.

A 35 éves férfi és 33 éves felesége már három éve külön élnek. Két gyermekük van, és a napokban mondták volna ki a válást. A férfi csütörtök reggel a XXI. kerület egyik óvodája előtt beszállt válófélben lévő felesége autójába, ott elővette a magánál tartott lőfegyverét, amivel arra kényszerítette a nőt, hogy hajtson Szigetszentmiklósra.

A nő a városba érve megállt egy zöldségesboltnál, és megpróbált elmenekülni az őt előzőleg halálosan megfenyegető férje elől. A gyanúsított üldözni kezdte a feleségét, akire rá is lőtt, de a lövések nem találták el. A nőn új párja, egy 28 éves halásztelki férfi próbált segíteni, de rá is lőtt a támadó, az egyik golyó a kezén találta el.

A gyanúsított a rendőrökkel való tárgyalás közben a fegyverét több alkalommal önmaga, illetve felesége fejéhez tartotta, majd a nőt az autóhoz terelve el akart elmenekülni, mikor a Terrorelhárítási Központ munkatársai ártalmatlanná tették és elfogták.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport