Vörös riasztást adtak ki nyolc megyére

2013.07.26. 19:17 Módosítva: 2013.07.26. 19:20

Szombatra nyolc megyére már a legmagasabb fokú, piros, további hétre és a fővárosra narancssárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a tartós hőség miatt.

A meteorológiai szolgálat pénteki közleménye szerint fokozódó kánikulára lehet számítani, szombaton északkelet kivételével 25-28 fok közötti átlaghőmérséklet valószínű. Pénteken még a délutáni órákban is hőség volt az egész országban.

   hot1

Tartósan 27 fok feletti napi középhőmérséklet várható Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében, ezért ezekre a megyékre piros figyelmeztetést adtak ki.

Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Pest megyében, valamint a fővárosban tartósan 25 fok feletti középhőmérséklet várható, így azokra a területekre narancssárga figyelmeztetést adtak ki.

Az előrejelzés szerint szombaton a leghűvösebb órákban többnyire 13 és 20 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali maximumok várhatóan 32 és 36 fok között váltakoznak. Az UV-B sugárzás maximuma elérheti a nagyon erős szintet.

Vasárnapra már Bács-Kiskun, Békés, Komárom-Esztergom, Csongrád és Pest megyére is vörös riasztás lesz érvényben, az ország északkeleti részén pedig mindenütt narancssárga figyelmeztetés lép életbe, 25 fokos napi középhőmérséklettel.  • Tippek
  • Árfolyam