Lenyúlták egy taxitársaság telefonszámát

2013.07.31. 19:10

Máról holnapra elvették a Taxi 5-000-000 nevű taxitársaság a cég nevével megegyező telefonszámát, holott még másfél évig érvényes szerződésük volt a telefonszolgáltatóval – közölte a Klubrádióval Benedek Csilla, a cég egyik tulajdonosa.

Benedek a rádióműsorban sírva mondta el, hogy ezzel négy éven keresztül épített cégük dőlhet romba, mivel eddig 7-8000 megrendelő érte el őket a most elvesztett számon. A Taxi 5-000-000 képviselői kedden kaptak egy emailt, amiben arról értesítették őket: július 31-től nem az övék a 06/1 5000000-s szám.

metropolis

A néhány nap múlva szülő Benedek Csillát megviselte a hír, ugyanakkor a megrendelőiket gyorsan átirányították a jóval nehezebben megjegyezhető (és a cég nevére sem rímelő) 06/30 8760000-s számra. A cég honlapján szűkszavúan tájékoztatja ügyfeleit a változásról, ugyanakkor négyet fizet, ötöt kap akciójuk is jelzi, komoly lehet a baj.

A Klubrádió értesülései szerint a régi számon szerda reggeltől bejelentkező másik taxitársaság azt állítja, jogszerűen megvásárolták a telefonszámot. A számot tárcsázva jelenleg az „Üdvözöljük, Ön az ötmilliós számot hívta!" üzenet hallható, a cég neve nem hangzik el. A kezelő az Index érdeklődésére azt mondta, hogy a szám mostantól a Taxi Plus 3 társasághoz tartozik, az ő oldalukon viszont a főoldalon még a régi számuk szerepel, az ötmilliós szám csak az „elérhetőség” menüpontban jelenik meg.