Élő kiscicákat dobtak a kukába

2013.07.31. 20:14

Hat darab kismacskát találtak az egyik szelektív hulladékgyűjtő edényben a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai szerda reggel – írja a delmagyar.hu.

Az állatokat először megpróbálták felülről kiszedni, de miután ez a próbálkozásuk kudarcba fulladt, többórás munkával az egész tárolót szétszedték. A törött üvegek közé dobott hat kismacska közül ötöt véresen, de még élve emeltek ki a kukából, a hatodikon viszont már nem tudtak segíteni, mert betört a koponyája, és elvérzett.

Az életben maradt öt kiscicát átadták a Tappancs Állatvédő Alapítványnak, azonban még így sincsenek teljes biztonságban: mielőbb szoptatós dajkára vagy gondozóra lenne szükségük, aki kétóránként tudja etetni őket, mivel van köztük olyan, amelyik nem fogadja el a tejpótlót.

Makrai László, a hulladékkezelő cég ügyvezetője nem talált szavakat az eset minősítésére. Elmondta, hogy trágyát vagy döglött macskát találtak már a szelektív hulladékgyűjtőben, de arra még nem volt példa, hogy élő állatokat dobtak volna ki. A rendőrséghez egyelőre nem érkezett bejelentés az ügyről, de „vizsgálják az eset körülményeit”.