Lezárják a pesti alsó rakpart déli szakaszát

2013.08.02. 10:09

A 4-es metró Fővám téri építése, valamint a közelmúltban levonult árvíz során keletkezett károsodások helyreállítása miatt felújítják a Salkaházi Sára rakpartot, azaz a pesti alsó rakpart Szabadság híd és Közraktár utca közé eső szakaszát.

A munkálatok miatt augusztus 3-tól, szombattól várhatóan két hétre lezárják a forgalom előtt a Salkaházi Sára rakpartot. A Budapesti Közlekedési Központ az északi irányból a Belgrád rakpart – Fővám tér – Sóház utca útvonalat javasolja a lezárt útszakasz elkerülésére, míg dél felől a budai alsó rakpart igénybevételét ajánlják.

A korlátozás ideje alatt az alsó rakpart teljes területére busszal és teherautóval tilos lesz behajtani, a turistabuszok ideiglenes várakozóhelyei a Belgrád rakpart 18. előtt lesznek.

Az alsó rakpart Irányi utca és Havas utca közötti szakasza északi irányból jelenleg egyirányú forgalmat bonyolít, amelyre csak a rakparton ideiglenesen kialakított várakozóhelyekhez érkező célforgalmat engedik be. A várakozóhelyeket elhagyni a Havas utcai csomópontban kialakított ideiglenes kapcsolaton keresztül a Vámház körút felé lehet.

Déli irányból a Közraktár utca forgalma a Csarnok tér – Pipa utca útvonalon a Vámház körúton bonyolódik. A Dél-Pestről Észak-Pest felé tartó átmenő forgalom számára a budai alsó rakpart igénybevételét javasolja a BKK.