Razzia lesz a Margitszigeten

2013.08.02. 11:09

A behajtási engedélyeket ellenőrzik a közterület-felügyelők hétfőtől a Margitszigeten - közölte a Főpolgármesteri Hivatal. A felügyelők ellenőrzik a sziget egész területén a behajtási engedélyeket és a kocsival várakozók jogosultságát. Az első három napban csak figyelmeztetik a betartandó szabályokra az autósokat. Augusztus 8-tól, csütörtöktől viszont már a jogszabályban foglalt egyéb szankciókat is alkalmazhatják, vagyis akár el is szállíttathatják a szabályszegő autósok járművét.

A Fővárosi Közgyűlés rendelete alapján a Margitsziget kiemelten védett övezet, amely elsősorban a pihenés, a kikapcsolódás helyszíne a fővárosiaknak és az idelátogatóknak - emlékeztett közleményében a Főpolgármesteri Hivatal.

Az Árpád hídi behajtónál azok a járművek mehetnek be a sziget belső területeire, amelyek rendelkeznek a Budapesti Közlekedési Központ által kiadott behajtási hozzájárulással. "Ezek az engedélyek azonban nem jogosítják fel a gépkocsivezetőket arra, hogy várakozzanak vagy parkoljanak is. Feladatuk elvégzése után (technikai karbantartás, árufeltöltés) azonnal el kell hagyniuk a szigetet. A mozgáskorlátozott kártyával rendelkezők számára a behajtás és a várakozás is megengedett" - írják a közleményben.