Alsóörstől Rómáig: nyaral a magyar baloldal

2013.08.05. 06:23 Módosítva: 2013.08.06. 11:41
Így vakációznak a magyar baloldal vezetői: Bajnai Gordon gimnáziumi barátaival a Duna-parton, családjával pedig Görögországban nyaral, a Mesterházy család Alsóörsön pihent a nagymamánál, Schiffer András a Balatonon lazít, Gyurcsányék pedig leginkább kötcsei házukban töltik a vakációt.

Orbán Viktor az idén négy napot nyaralt a horvát tengerparton, Umagon, és ha van szabadideje, azt köztudottan Felcsúton tölti. Kevesebbet lehet viszont tudni a magyar baloldal vezetőiről és pihenési szokásaikról: most őket kérdeztük, mit csináltak és csinálnak a nyáron.

Mesterházyék gokartoznak és bicikliznek

Mesterházy Attila korábban részt vett a bajai halfőző fesztiválon, valamint tervezi, hogy elmegy a Szegedi Szabadtéri Játékokra augusztus 20-a előtt. A családi nyaralás már megvolt, az MSZP elnöke Alsóörsön töltött pár napot a gyerekekkel és feleségével, Szilviával.

996825 10151713989299640 1987448164 n
Fotó: Mesterházy Attila / Facebook

Mesterházy az Indexnek elmondta, azért is szereti a Balaton-parti települést, mert elérhető távolságban van, ha sürgős ügyek miatt Budapestre kell utazni: „Alsóörsön lakik az egyik nagyszülő, ezért ez minden évben fix program a vakáció kellős közepén. A gyerekek kedvenc nyaralóhelye, igazi kikapcsolódás ez Szilvinek is. Rengeteg gyümölcsfa van a kertben, úgyhogy a nyaralás gyakran egybeesik a nagy szüreteléssel is, ahogy például az idén, amikor rengeteg meggy volt.”

A Mesterházy család ezen kívül gokartozik, közös családi biciklizéseket és balatoni fürdőzéseket szervez, valamint rokonokat látogat Veszprém megyében. Nemrég Spanyolországban is voltak, ahol az MSZP elnöke megmutatta gyerekeinek, hol tanult, illetve csiszolta is egy kicsit a spanyolját.

Schiffer András a Balatonon lazít pár napot

„Rövid ideig voltam a Balatonon és még menni fogok, körülbelül tíz napra” – mondta az Indexnek Schiffer András, az LMP társelnöke, aki a közéleti szerepléseket tekintve talán a legaktívabb a nyáron a baloldali politikusok közül. Tervezi, hogy esetleg ott lesz a Szigeten, illetve a Szegedi Ifjúsági Napokon is.

1014280 10151579471583668 851154999 n
Fotó: Schiffer András / Facebook

Schiffer korábban részt vett a roma holokauszt emléknapon a Nehru-parton, valamint augusztusban ellátogat a magyar szociáldemokrácia egyik bölcsőjének számító Gödre, ahol a Gödi Fészek 2013 elnevezésű baloldali értelmiségi fesztiválon beszélget majd arról, hogy hová tűnt a baloldal. Ezen kívül még elmegy a Fidesz-közeli fiataloknak szervezett Tranzit Fesztiválra is, hogy részt vegyen egy vitán, valamint az LMP pártalapítványa, az Ökopolisz rendezvényén, illetve az LMP Élőkönyvtár-sorozatában tűnik még fel.

Bajnaiék Görögországban nyaralnak

„Hagyomány, hogy a középiskolás barátaimmal néhány napot a gemenci Duna-parton töltünk, ezt még miniszterelnökként sem hagytam ki. Idén pláne nem fogom, ez lesz ugyanis a 30 éves jubileumi sátrazásunk” – nyilatkozta Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője az Indexnek.

977481 10151511425935885 821124249 o
Fotó: Bajnai Gordon / Facebook

A volt miniszterelnök az idén Görögországban nyaral családjával augusztus első felében, majd ellátogat a Művészetek Völgye Fesztiválra, a Szigetet viszont ki kell hagynia: „Ha összejön, Kapolcson megnézem és meghallgatom Oszkó Péterék együttesét is, a Szigetre viszont idén sajnos nem jutok ki, mert épp nem leszek itthon: a Quimby-koncertért a páromnak és nekem is nagyon fáj a szívem”.

A Gyurcsány család Kötcsén pihen

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke a nyár elején néhány napot Rómában töltött családjával, más külföldi utat már nem tervez. A vakáció során a leghosszabban kötcsei házában tartózkodik, ugyancsak családi körben.

A DK vezetője Facebook-oldala szerint a nyarat ezen kívül többek között horgászással tölti. Ott volt a Szemes Fesztiválon is, ahol pártja, a Demokratikus Koalíció csapata pásztortarhonyát főzött. Bajnaihoz hasonlóan augusztusban Gyurcsány is készül Kapolcsra, illetve kilátogat a Szigetre, és a Szegedi Ifjúsági Napokra is megvan már a jegye.