A Sziget miatt nem lehet bejutni a Széchenyi fürdőbe

2013.08.06. 15:42 Módosítva: 2013.08.06. 15:44

Már csak sorállással lehet bejutni a Széchenyi fürdőbe, a népszerű strand ugyanis megtelt és a következő kitikkadt fürdővendég csak akkor léphet be, ha valaki távozik. A városligeti létesítmény előtt sor kígyózik. A fürdő vezetőségén elmondták, hogy a helyzet nem a szokatlan hőséggel van összefüggésben, hanem a szerdán kezdődő Sziget fesztivállal.

Ebben az időszakban mindig megugrik a forgalom a Széchenyiben és a Gellértben. Ez a két fürdő, amelyet a külföldi útikönyvek is gyakran ajánlanak. Ugyanakkor éppen ez a két fürdő, amely kisebb méretű, így hamarabb megtelnek.

A szigetes belépőhöz a külföldiek gyakran váltanak ki City Passt, amely egyszeri ingyenes fürdőlátogatást tesz lehetővé. Ez is fokozza a tömeget.

A Széchenyiben ezek alapján jelenleg nem csak tömeg van, hanem teljesen átvették az irányítást a külföldiek. A napijegyesek száma 90 százalék, mondták a fürdőigazgatóságon. A bérleteseket, beutalóval érkezőket is beleszámítva a vízben jelenleg 70 százaléknyi külföldi, jórészt szigetes vendég ázik.