Tüzeket hozott a forróság

2013.08.06. 11:33

123 tűzesethez vonultak ki a tűzoltók hétfőn – írta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A szervezet szerint a szárazság és a csütörtökig tartó hőség további veszélyeket rejt magában.

Mesterlövész a palack ellen

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Harsányban egy családi ház melléképülete borult lángba. A 64 négyzetméteres épületről a lángok kis mértékben átterjedtek egy szomszédos házra is. Sérülés nem történt, ám 48 embert ki kellett lakoltatni a környékről, mert a melléképületben robbanásveszélyes oxigén-, argon- és dissous-palackokat voltak. Ezeket az oltás alatt folyamatosan hűteni kellett, végül egy palackot a rendőrség mesterlövésze lőtt ki, megelőzve a robbanást.

Lángoló autók

Szigetváron egy kisbusz gyulladt ki egy családi ház udvarán, a gyújtogatás sem zárható ki. Személyi sérülés nem történt. Az M7-esen pedig egy személyautó kapott lángra, szerencsére ez sem követelt áldozatot. Bács-Kiskun megyében pedig egy üres konténert szállító autóban keletkezett tűz.

Tűz a trágyarakásban

„Hétfőn reggel a Tolna megyei Kurdon a téeszmajorban kigyulladt egy hatalmas trágyarakás. A tüzet a dombóvári hivatásos és a kurdi önkéntes tűzoltók oltották el. Délután Szedresen, a volt szeméttelep egy része és a környezetében lévő avar, gaz, bozótos égett. Ide a szekszárdi tűzoltók három, a paksiak pedig két gépjárművel vonultak és csak többórás, megfeszített munkával sikerült megfékezniük a tüzet. Az oltás irányítását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat átvette” – írta az OKF portálja.

A Vas megyei Csöngén az akácerdő aljnövényzete gyulladt ki, Zalaegerszeg szeméttelepén háztartási hulladék kapott lángra. A hatvan négyzetméteren égő tüzet a tűzoltók eloltották.