Egy hónapig is lezárhatják a völgyhíd egyik sávját

2013.08.07. 08:36 Módosítva: 2013.08.07. 11:50

Hosszabb ideig, akár egy hónapig csak félpályán járható az M7-es autópálya a kőröshegyi völgyhídon Letenye felé, tájékoztatott a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság. A hajnali baleset miatt elrendelt teljes útzárat feloldották a 122-es kilométernél, de az úttest szükségessé vált javítása miatt várhatóan egy hónapig marad a félpályás lezárás, így a forgalom csak a külső sávban haladhat.

Az útszakaszon egy tehergépkocsi defektet kapott szerda hajnalban, ennek következtében gumiabroncsdarabok szóródtak szét az úttesten. Az út megtisztítására kiérkező útellenőr kocsijába – eddig tisztázatlan – okból belehajtott egy román kamion, a gépkocsi előtt tartózkodó ellenőrt elsodorta. Az ellenőr súlyosan megsérült, a kocsija pedig kigyulladt, emiatt kell kijavítani a burkolatot.

Bényi Gyöngyi, az autópálya-kezelő szóvivője azt mondta, a kiégett útellenőri autó alatt megégett az útburkolat, amelyre nem lehet forgalmat engedni. A hibát valószínűleg burkolatcserével javítják ki, ezt terveztetni kell. Most a kárfelmérés zajlik, pontosabb információkat ez után tudnak mondani. Bényi cáfolta a rendőrség információit és irreálisnak tartja, hogy egy hónapig kellene lezárni az érintett útszakaszt. Hogy pontosan mikor lesz újrajárható, azt a részletes vizsgálatok után tudják megmondani.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport