Önként jelentkeztek a Vígszínháznál verekedő nők

2013.08.08. 14:14

Önként jelentkeztek a XIII. kerületi rendőrkapitányságon azok a nők, akik a gyanú szerint augusztus 3-án a Vígszínháznál megvertek két másik nőt. A gyanúsítottak a kihallgatáson ügyvédeikkel jelentek meg, és tagadták, hogy elkövették volna a terhükre rótt bűncselekményeket, a gyanúsítás ellen panasszal éltek.

Mint ahogy azt korábban megírtuk, augusztus 3-án a Szent István körúton a támadók kidobtak egy műanyag poharat egy taxiból, és a folyadék a buszra várakozó nőkre fröccsent. Ők meglepetésükben felkiáltottak, mire előugrott a taxiból két nő és egy férfi, és ütni kezdték őket.

tak
Fotó: Police.hu

Az egyik támadó annyira belejött, hogy még a tűsarkúját is levette, és egyikük arcát beverte a tűsarokkal. Miután megverték őket, letépték a táskájukat, elvitték a telefonjukat, és visszaültek a sárga taxiba, amely elhajtott velük.

A buszmegállóban állók elmondása szerint a taxi az új, sárgára átfestett kocsik egyike volt. A rendőrök nem tudták megmondani, vajon kényszerítették-e a taxisofőrt, aki valószínűleg látta, hogy mi történik. Azt is próbálják kideríteni, hogy melyik taxitársasághoz tartozott az autó. A sárga szín valószínűleg önmagában is sokat segít majd a rendőröknek: Metál Zoltán, a Taxiszövetség elnöke szerint összesen 20-25 új festésű taxi lehet Budapesten, habár ez a szám azóta naponta 5-8-cal bővül, ahogy a taxisok felkészülnek az átállásra.

A feltételezett elkövetők jelentkezésében az is közrejátszhatott, hogy a rendőrség kedden azonosította az egyik nőt, akinek fényképét a police.hu-n is közzétették.