Meghalt egy taxis Ferihegyen

2013.08.15. 21:59 Módosítva: 2013.08.15. 22:30

Szívrohamot kapott és percek alatt meghalt a Főtaxi egyik sofőrje a Liszt Ferenc reptéren. A férfi, aki már évtizedek óta dolgozott a repülőtér taxistenderét megnyerő társaságnál, éppen az alsó várakozó parkolóba állt be, amikor hirtelen rosszul lett, elvesztette uralmát az autó felett, és belehajtott egy másik kocsiba. A hatvan év körüli férfi a helyszínen meghalt, a kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Kollégájukra emlékeznek
Kollégájukra emlékeznek
Fotó: Ruzsa István fotóriporter

Az Index beszélt azzal a férfival, aki a rosszullét után megpróbálta életben tartani a taxist. Mint mondta, amikor ő délután négy óra körül odaért, a férfi már egy pokrócon feküdt az autója mellett, ahova a kollégái fektethették le. Megpróbálta elsősegélyben részesíteni, de már nem tudta kitapintani a pulzusát.  A mentők becslése szerint úgy 25 perccel később érkeztek ki, eközben szakszerű egészségügyi segítség nem érkezett a helyszínre.

Este a helyszínen lévő taxisok gyertyagyújtással emlékeztek kollégájukra a lenti várakozóban. Eközben elterjedt a hír, hogy – részben talán a tragédia okozta érzelmi feszültségben – a ferihegyi taxisok lassítósztrájkba kezdtek. A tiltakozás állítólagos oka, hogy sokan veszélyben érzik a megélhetésüket a szeptemberben életbe lépő új egységes tarifa, illetve az azután a taxistársaságnak fizetendő "leadó" miatt.

Kint a fekete zászló
Kint a fekete zászló
Fotó: Ruzsa István fotóriporter

A munkabeszüntetés hírét Vizy András, a Főtaxi szóvivője nem erősítette meg, szerinte arra munkajogilag sem lenne lehetőség, hiszen a társaság franchise rendszerben működik.

Helyszínen lévő informátorunk azonban arról számolt be, hogy a felső drosztra, ahol máskor hat-nyolc autó szokott várakozni, most csak tízpercenként megy fel egy-egy autó, és találkozott olyan utassal is, akinek 35 percet kellett várnia egy autóra. Egy olvasónk a reptérről éjszaka azt írta, több mint fél óra várakozás után végül egy másik taxitársaság kocsija szállította el.

Hardy Mihály, a repülőtér szóvivője szerint nem alakult ki a szokásosnál hosszabb várakozás, a taxik tudomása szerint a szokásos munkarendben dolgoznak.

Pedig itt több taxi szokott várakozni
Pedig itt több taxi szokott várakozni
Fotó: Ruzsa István fotóriporter

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport