A BKV tulajdonában maradnak a sétahajók

2013.08.16. 22:38
A BKV tulajdonában vannak és ott is maradnak a menetrend szerinti hajójáratokat kiszolgáló járművek, kikötők, eszközök, közölte a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV Zrt. Volner János jobbikos képviselő nyilatkozatára reagálva.

Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatóján felszólította Tarlós István főpolgármestert és a Budapesti Közlekedési Központot, hogy azonnal vonják vissza a budapesti dunai hajójáratok magánkézbe adásáról szóló milliárdos pályázatot. A BKK és a BKV közleménye szerint a megjelölt 1,4 milliárd forint hét év üzemeltetést takar, az üzemeltetésben - a szerződések megkötése és életbe lépése után - jelentős megtakarítások várhatóak.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a BKV-nak nincs képzett kapitánya, hajózó személyzete, illetve karbantartója, amellyel elláthatná a szolgáltatást, éppen ezért a hajókat eddig is a dunai hajózásban jártas magáncégek üzemeltették. "Kiszervezés nem történik, a feladatot, amelyet a tenderen nyertes cégek ellátnak, eddig sem a BKV látta el" - írták.