Este nyolctól lezárják a Kossuth téri metrót

2013.08.20. 14:15 Módosítva: 2013.08.20. 15:01

Biztonsági okokból augusztus 20-án este nyolctól lezárják az M2-es metró Kossuth Lajos téri állomását, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Akik a pesti oldalról akarják megnézni a tűzijátékot, azok a Deák Ferenc téren vagy az Astorián szálljanak le a metróról, és onnan gyalog közelítsék meg a kiszemelt helyszínt, ajánlja a társaság. Az ünneplőknek számolniuk kell azzal is, hogy az este kilenckor kezdődő tűzijáték előtti és utáni néhány órában mind a budai, mind a pesti belváros Dunához közel eső területeit, – beleértve a Lánchidat és az Erzsébet hidat is – lezárják. A tűzijáték környékének megközelítését ezért csak tömegközlekedéssel, gyalog vagy kerékpárral javasolják. A Budapesti Közlekedési Központ a nemzeti ünnep alkalmából számos járat közlekedését sűríti.        

A tűzijáték után este tízkor a Naphegy aljában, a Dózsa György téren ingyenes Ákos-koncert lesz. Ezt leginkább gyalog lehet megközelíteni a belvárosból, ugyanis az Attila utat és a Krisztina körutat az Alagút utca és a Döbrentei tér között már délután 18:00-tól lezárják. Innen a meghosszabbított üzemidejű 7-es busszal, villamosokkal és az éjjel 1:15-ig a Deák Ferenc térről még induló M1-es, M2-es és M3-as metrókkal lehet hazamenni.

A tömegközlekedési változásokról a BKK folyamatos tájékoztatást ad a honlapján és a Facebook-oldalán is.