Este jól járható az M7-es

2013.08.20. 15:46 Módosítva: 2013.08.20. 19:26

A rendőrség közlése szerint este hétre már járható volt az M7-es, a közepesnél erősebb a forgalom.

Néhány órával korábban még azt mondták, hogy az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán illetve a vele párhuzamos 7-es számú főúton Balaton és Székesfehérvár között nagyon sűrű a forgalom. A rendőrség a Balaton felől a főváros felé haladókat ezért arra kérte, hogy válasszanak más útvonalat.

Az M7-es autópálya 82-es kilométerszelvényében Lepsény és Polgárdi között délben történt  baleset miatt rengeteg gépkocsi torlódott fel. A helyszíni szemle már véget ért, és az autókat is elszállították, de a baleset utáni torlódás miatt még most nagyon sűrű a forgalom Budapest felé mind a sztrádán, mind a 7-es főúton.

A rendőrség a Balaton felől Budapest irányába közlekedőknek az M7-es autópálya és a 7-es út mellett az alábbi útvonalakat javasolja:

  • Akik a Balaton északi partjáról indulnak a főváros irányába, azok a 8-as számú főuton mehetnek Veszprém felé, majd Székesfehérvárnál hajtsanak rá az M7-es autópályára, ahonnan már három sávban lehet haladni
  • Akik a Balaton déli partjáról szeretnének eljutni Budapestre, azokat arra kérik, hogy az M7-es autópályáról lehajtva Balatonvilágosnál válasszák a Balatonakarattya-Füle-Polgárdi-Jenő-Nádasdladány-Sárkeszi-Sárszentmihály-Székesfehérvár útvonalat. A megyeszékhelyen visszatérhetnek az autópályára.

A Budapestre érkezők számoljanak azzal, hogy az Erzsébet hidat lezárták a forgalom elől, ezért a fővároson átutazók inkább az M0-s autóutat vegyék igénybe, ahol elkerülhetik a belvárosi torlódásokat.