Ágyhoz kötözték S. Ábelt a kórházban

2013.08.21. 07:30

Ágyhoz kötözve őrizték a pszichiátrián előzetes letartóztatása előtt S. Ábelt, akit most azzal gyanúsítanak, hogy ő lőtt többször is egy XI. kerületi McDonald's plafonjába. Legalábbis a fiú ezt állítja. A korábban 22 ember megölését tervezgető volt egyetemistát elfogása után kihallgatásra vitték, ezt követően pedig egy VIII. kerületi pszichiátriai intézménybe, ahol előzetes szakértői véleményt készítettek róla, írja a Blikk.

Dr. Futó Barnabás, a fiú ügyvédje elmondta, az előzetes szakértői vélemény eredményét nem árulták el nekik, csak annyit tud S. Ábeltől, hogy az ágyhoz kötözve kérdezgette egy orvos, de hogy válaszolt-e a kérdésekre, azt nem tudja. A Blikk információ szerint S. Ábel harminc napot tölt majd az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben, mivel az előzetes szakértői véleményben az szerepel, hogy nem állapítható meg, milyen állapotban van. Ezért van szükség a hosszú megfigyelésre.

A lap úgy tudja a férfi helyszínen hagyott táskájában a nyomozók három paraballum típusú lőszert találtak, illetve a rendőrség lefoglalta S. Ábel számítógépét is, amit informatikus néz át, nincs-e rajta valamilyen írás, mint ahogy az előző ügyénél történt, ahol A nagy tett magyarázata című versével indokolta volna a tervezett mészárlást.

Az Újbudán lövöldöző 26 éves fiatalembert pénteken  vették őrizetbe . A helyszínen megtalálták az elmenekülő tettes személyes tárgyait, ezekből következtettek arra, hogy a lövöldöző az az S. Ábel volt, akit májusban első fokon két és fél év börtönbüntetésre ítélt a Fővárosi Törvényszék egyebek mellett emberölés előkészületének bűntette miatt.

Májusban nem jogerősen emberölés előkészületéért ítélték el S. Ábelt, a bíróság bizonyítottnak találta, hogy mészárlásra készült. A másodfokú tárgyalás időpontja még nem ismert.

Az ügyészség szerint a fiú huszonkét embert akart megölni az ELTE jogi karán vagy egy bevásárlóközpontban, mert éppen ennyi rossz évet élt eddig, a bíróság szerint csak két ember megölésének előkészülete miatt lehetett felelősségre vonni. Az első kihallgatásán még részletesen beszélt a tervezett mészárlásról, majd visszavonta ezt a vallomását.

S. Ábel lehetséges büntetéséről korábbi cikkünkben olvashat, az S. Ábellel készült videóinkat ebben a cikkben nézheti meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport