Villám csapott két épületbe Budapesten

2013.08.28. 08:48 Módosítva: 2013.08.28. 12:59

Hajnalban délnyugat felől intenzív, kiterjedt zivatarrendszer érte el a Dunántúlt, ami többfelé okozott felhőszakadást, írja az Időkép.

Napközben is sokfelé kell számítanunk zivatarok kialakulására, hevesebb események főként a déli, középső és keleti tájakon lehetnek. A zivatartömb jelenleg a Nógrád–Heves–Jászság–Békés vonalon jár.

Villám csapott két épületbe Budapesten, tudtuk meg Kisdi Mátétól, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől. A XVII. kerületben egy általános iskolában éreztek füstszagot, de műszaki probléma nem volt. A XVI. kerületben egy családi ház pincéjében keletkezett kisebb tűz. Tíz négyzetméteren égtek a berendezési tárgyak. Senki sem sérült meg.

A Somogy megyei Karádon egy 150 négyzetméteres családi ház tetőszerkezete gyulladt ki villámcsapástól. A Veszprém megyei Örvényesen is kiégett egy nádfedeles épület tetőszerkezete és padlástere. A kár az első becslések szerint 25 millió forint, írta az MTI.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú (narancssárga) figyelmeztetést adott ki öt dunántúli megyére. Zalában, Veszprémben, Somogyban, Tolnában és Baranyában intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-nél is több csapadék hullhat. Az ország többi részén elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetés van.

A vihar miatt 20-30 perces késéssel közlekednek a vonatok a dél-balatoni és a szombathelyi vonalon, írja a Havariapress.

Az M6-os autópályán fél óra alatt két baleset is történt. A 61-es kilométernél egy Opel csúszott meg, az 58-as kilométernél pedig egy BMW vezetője vesztette el uralmát a kocsi felett. Egyik sofőr sem sérült meg.