A temetésen közölték a gyászolókkal, hogy nem rendezték a számlát

2013.08.28. 09:21

Több mint 157 ezer forintot fizetett férje temetéséért egy szegedi nő, a szertartás közepén mégis azt közölték velük, a számla nincs teljesen rendezve. A Délmagyar cikke szerint, miután elhantolták a sírt, a Szeged Alsóvárosi Római Katolikus Plébánia temetőben a sírásók nem tették vissza a fedlapot, helyette a koszorúkat kezdték a földre pakolni.

A zenetanárként dolgozó zongoraművész nő – a halott felesége – akkor megkérte a dolgozókat, hogy előbb a fedlapot tegyék vissza. Erre ők azt válaszolták, hogy nem teszik, mivel az a munka nincsen kifizetve. Erre a pap felvonta a szemöldökét, és odasúgta a kántornak: imádkozzunk tovább! A probléma végül hét-nyolc perc múlva úgy oldódott meg, hogy a sírásók mégis visszatették a fedlapot.

A lányom reszketett az idegességtől, hogy ilyen történik az édesapja temetésen. Bement a temetőgondnok irodájába, ahol számlával igazolta, kifizettük a temetés 157 ezer forintos költségét, amelyből 7684 forint volt a fedlap levétele és 7684 forint a fedlap visszahelyezése

– mondta a lapnak a 66 éves nő.

A temetőgondnok szerint csak a kommunikációval volt gond. Rózsa Attila közölte, hogy soha nem szokták azonnal visszahelyezni a fedlapot, mert balesetveszélyes. A hantolásnál ugyanis 5-10 perc alatt két köbméter földet lapátolnak el a sírásók, és volt már rá példa, hogy ezután baleset történt, amikor megemelték a 3-4 mázsás fedlapot.

A gondnok szerint erről a családot is tájékoztatta, de ők „gyászukban elfelejtették” ezt. Azt azért hozzátette, hogy „rosszul kommunikált” a sírásó, amikor azt állította, hogy a visszahelyezés nincs kifizetve. Cáfolva a család állítását, Rózsa Attila azt mondta, ő bocsánatot kért a gyászolóktól az incidens miatt.