Bernát, Felícia
EUR 383,59 Ft
USD 362,72 Ft
8 °C
30 °C

Négy év sitt terrorcselekmény miatt

2013.09.02. 23:20
Nem jogerősen négy év fegyházbüntetésre ítélt egy robbantással fenyegetőző férfit a Kecskeméti Törvényszék hétfőn gyorsított eljárásban meghozott ítéletében.

Sárközi Szabolcs tanácsvezető bíró terrorcselekménnyel fenyegetés bűntette miatt mondta ki bűnösnek az előzetes letartóztatásban lévő férfit, aki június 25-én robbantással fenyegette meg a bíróságot Kecskeméten. A telefonos fenyegetés miatt a Kecskeméti Járásbíróság, valamint a Kecskeméti Törvényszék épületét kiürítették, a tárgyalások és az ítélethirdetések elmaradtak.

A fenyegetőző férfi azt követelte, hogy elítélt fiát engedjék ki, ellenkező esetben felrobbantja az épületet. A rendőrég rövid időn belül elfogta a robbantással fenyegető férfit, akiről kiderült, hogy a jelzett napon egyéb ügy miatt ítélethirdetésre volt idézve, és azt szerette volna elkerülni. A férfi nem mondott igazat, mert nincs hozzátartozója börtönben, de bombája sem volt.

Sárközi Szabolcs tanácsvezető bíró ítéletében kimondta: a férfi feltételes szabadlábra sem bocsájtható. Az ítélet ellen a vádlott és védője a minősítés megváltoztatásáért, valamint enyhítésért fellebbezést nyújt be, ezért a per másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport