200 000 000 a Rubik-központra

2013.09.05. 20:12 Módosítva: 2013.09.05. 20:13

A Rubik-kocka motívuma és gondolatisága által ihletett kiállítási központ megvalósításával összefüggő feladatok ellátására, a beruházások előkészítésére 200 millió forint azonnali átcsoportosítását rendelte el a kormány.

A Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent kormányhatározat szerint az átcsoportosítás a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) javára történik, amelynek feladata lesz a központ létesítésével kapcsolatos előkészítő munkálatok lebonyolítása, például a nemzetközi építész pályázat előkészítése is. Az MNV Zrt. szervezetén belül egy külön, erre a feladatra szakosodott programiroda alakul.

A jogszabály kitér arra is, hogy az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztosnak, az emberi erőforrások miniszterével egyeztetve október 31-ig kell a kormány elé terjesztenie a Rubik-központ intézményfejlesztési alapkoncepcióját, a beruházási alapprogramot és a megvalósítás folyamatának szakmai, jogi, közgazdasági és finanszírozási alapelveit.

A 2014. évi központi költségvetésből a Rubik-központ előkészítésével kapcsolatos feladatok ellátására 520 millió forintot irányoz elő a kormányhatározat. A dokumentum felhívja a nemzetgazdasági minisztert, a nemzeti fejlesztési minisztert és a felelős kormánybiztost, hogy a beruházás finanszírozásáról, az európai uniós fejlesztési források felhasználásáról készítsen előterjesztést az év végéig.  • Hírek
  • Bankszámla