Vigyázat, jön az ősz!

2013.09.07. 16:30

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint vasárnap még jó idő lesz, a hét második felétől viszont elkerülhetetlenül eljön az, ami a nyár után már csak a bolondot érheti meglepetésként: az ősz.

Vasárnap még folytatódik a napos, meleg időjárás, esőre nem kell számítani. Reggel ugyan hűvös lesz, de délután 26-27 fok köré melegedhet a levegő. Hétfőn nyugat felől fokozatosan felhők kúsznak az égre, és délelőtt még csak nyugaton, délután már keleten is várható eső, zápor. Estétől a nyugati tájakon már újra csökkenhet a felhőzet. A Dunántúlon 15 és 21, keleten 21 és 27 fok között alakulhat a délutáni órák hőmérséklete.

Kedden keleten is csökken, majd este nyugaton ismét megnövekszik a felhőzet. Napközben a változóan felhős ég mellett többórás napsütés valószínű. 20-25 fok között alakul a levegő hőmérsékelete. Szerdán is ilyesmi időjárást várhatunk, csütörtöktől viszont már tényleg jön az igazi ősz: borús, hideg időre számíthatunk, az eső is eshet.

Őszügyi szakemberek körében még nincs kialakult konszenzus a jövő heti változásokról, így a legokosabb, ha mindenki a saját ízlésére hagyatkozik: ha kedveli az őszt, örüljön, ha pedig nem, rossz hír, hogy a csillagászati tél eljöveteléig december 21-éig kell várnia. A télelleneseknek még tovább, egészen március 21-éig kell elfoglaltságot találniuk, ugyanakkor a tavasz már tényleg minőségi változást jelenthet az örök elégedetlenkedők számára.