Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-1 °C
6 °C

Meghalt egy férfi a budapesti félmaratonon

2013.09.08. 15:28 Módosítva: 2013.09.08. 18:47

Meghalt egy fiatal férfi a budapesti félmaratoni futóversenyen vasárnap délelőtt, mondta az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese. A Dózsa György útnál egy 27 éves férfihoz riasztották a mentőket. A futót fél órán keresztül próbálták újraéleszteni.

A 28. Nike Budapest Félmaraton egészségügyi biztosításáért nem az Országos Mentőszolgálat felelt, őket csak ehhez az egy esethez riasztották. Az MTI tudósítója a mezőnyben azt is látta, ahogy a Margit híd közelében egy földön fekvő férfinak próbáltak segíteni, a célvonalnál pedig a verseny egyik résztvevőjét hordágyon vitték el.

A versenyen a szervező Budapest Sportiroda közleménye szerint a 13 ezer résztvevő közül 7305 egyéni induló ért célba, a magyarokon kívül 65 ország 1600 versenyzője rajtolt.

A Budapest Sportiroda (BSI) az MTI-vel később közölte, hogy egy 27 éves külföldi állampolgár volt az áldozat. A táv 20. kilométerében a fiatalember hirtelen összeesett, és az azonnali orvosi segítség ellenére meghalt. A szervező BSI az esemény 13 ezer résztvevője nevében részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak.

A versenyigazgató elmondta, hogy a 28. alkalommal megtartott Nike Budapest Félmaraton és a BSI által az elmúlt 25 évben szervezett magyarországi futóversenyek történetében ez volt az első haláleset.

A BSI minden versenyére részletesen kidolgozott egészségügyi tervvel készülnek - tette hozzá. A vasárnapi félmaratoni futóversenyen egy főorvos irányította az orvosi stábot, amelynek tagjai az egész útvonalon gyalogosan, illetve QUADRÓL figyelték, és szükség esetén segítették a versenyzőket. Mint a sportversenyeken általában, most is több embert kellett ellátnia az egészségügyi személyzetnek, de a pontos számot az igazgató közlése szerint egyelőre nem tudni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport