Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Prostikhoz jártak az adóellenőrök

2013.09.08. 12:20

Erotikus szolgáltatásokat ígérő internetes hirdetések alapján hajtottak végre augusztusban ellenőrzéseket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a Dél-Alföldön. A hatóság szerint az eljárások végén egymillió forintot meghaladó bírság kiszabása várható.

Az ellenőrzések egy részében telefonon egyeztetett időpontokban és helyszíneken jelentek meg a járőrök, anyagi ellenszolgáltatásért szexuális szolgáltatást kínálók körében végeztek ellenőrzéseket. Ezekben az esetekben a pénzügyőrök nem sokkal apénz átadása után - a felkínált szolgáltatás igénybevétele nélkül - igazolták magukat és adószám hiánya miatt indítottak több esetben is eljárást, ez a tevékenység ugyanis adóköteles. Ezen túl az illetékes járásbíróságnál feljelentést tettek tiltott prostitúció miatt.

Az egyik ellenőrzött ember ellen - közvetítői tevékenység miatt - a pénzügyőrök fiatalkorú sérelmére elkövetett kerítés bűncselekmény megalapozott gyanújával tettek feljelentést. A hatóság az akciósorozat folytatásaként legénybúcsúkra, leánybúcsúkra megrendelt sztriptíz- és chippendale-szolgáltatásokat is ellenőrzött.

Előzetesen minden esetben - szintén internetes hirdetések alapján - telefonon egyeztették az időpontokat és helyszíneket. A szolgáltatók minden alkalommal megjelentek az előre megbeszélt helyen és időpontokban, de a szolgáltatások ellenértékének átvétele után egyetlen esetben sem állítottak ki számlát vagy nyugtát.