Tagadja a drogvádat a Fidesz

2013.09.24. 13:17

Ilyen sajtótájékoztató még nem volt Szombathelyen.

Ezt mondta Czeglédy Csaba, az ellenzéki MSZP-SZTKE-frakció vezetője a városháza előtt a Nyugat.hu tudósítása szerint.

A politikus azt állítja, hogy az egyik szombathelyi fideszes városvezető drogfüggő, és erre bizonyítékai vannak. Nevet nem mondott, de 48 órás ultimátumot adott neki, hogy lemondjon posztjáról. „Már csak azért is, hogy egy drogfüggő ne irányítson egy nyolcvanezres várost” – tette hozzá Czeglédy. Ha lemond, akkor nem hozzák nyilvánosságra a bizonyítékokat.

Czeglédy Csaba az Index kérdésére elmondta, a bizonyíték egy videó, ami egy korábban meghirdetett pályázat eredménye: egymillió forintot ajánlottak fel annak, aki bizonyítékkal tudja alátámasztani a városban terjedő híreket. Úgy tudjuk, a szocialista politikus birtokába került felvételért ki is fizették a beígért összegű sikerdíjat.

Információnk szerint a film kokain használatát dokumentálja.

Czeglédy következetesen városvezetőről beszélt az ultimátumában, vagyis nem egyszerű önkormányzati képviselőről van szó. A kört hat emberre lehet szűkíteni. A polgármesteren és az alpolgármestereken kívül három tanácsnok tartozik ide.

Elértük Puskás Tivadar polgármester titkárságát, a fideszes városvezető azonban tárgyalása miatt nem tudott válaszolni kérdéseinkre. Visszahívást ígértek.

Közben az MTI beszámolt róla, hogy a Fidesz szombathelyi szervezete közleményében utasította vissza Czeglédy fenyegetőzését. Azt írták: felháborítónak tartják, hogy Czeglédy Csaba, akit korábban adócsalás miatt jogerősen szabadságvesztésre ítéltek, az MSZP-ben aktívan politizálhat.