Ne üljön autóba a hétvégén!

2013.09.27. 19:19

Kezdjük a felújításokkal: Az egyes villamos külön cikkben taglalt felújítási munkái okozta bonyodalmak mellett egész hétvégére lezárják az Erzsébet-hidat. Ennek oka az, hogy a pesti felhajtón egy vízcsőhibát tártak fel, és a Fővárosi Vízműveknek rendkívüli vízcsőcserét kell végezniük.

Ezért aztán szombaton 11 órától vasárnap estig az Erzsébet hidon csak egy sáv lesz nyitva, amin kizárólag a tömegközlekedési járatok és a taxik hajthatnak majd át. A közúti zárás miatt a Blaha Lujza tér felől csak az Astoriáig lehet autóval közlekedni, onnan a Károly körútra vagy a Múzeum körútra lehet majd kanyarodni. Buda felől a zárás a Döbrentei tértől kezdődik.

Vasárnap délután a nagyon izgalmasan hangzó szobordöntő demonstráció miatt a Lánchíd is le lesz zárva. A színpadépítés idején (10 és 14 óra között) a korlátozás a Clark Ádám teret és az Alagutat érinti, majd a rendezvény ideje alatt (14-18 óra között) a rendőrség várhatóan lezárja a Lánchidat is. A rendezvény végén a demonstrálók a Hősök terére vonulnak, a vonulás mentén érintett útvonalon, tehát a József Attila utcában és az Andrássy úton szakaszos lezárásra kerül sor. A zárások miatt a 16-os és 105-ös autóbuszok is csak terelve közlekednek az Erzsébet hídon át.

Summa summarum, a BKK arra kéri a Budapesten csak átutazó autósokat, hogy a nyitva lévő néhány híd ellenére a Dunán való átkeléshez válasszák az M0-ás körgyűrűt, mert a belsőbb hidekon borítékolható lesz a dugó.