Továbbra is rejtély, hol van az ellopott milliárd

2013.10.02. 06:19

Két éve L. Róbert és V. Péter meglovasította a magyar bűnügyi történelem eddigi legnagyobb zsákmányát, a Blikk információi szerint a rendőrök a mai napig nem tudják a pontos összeget, a pénz nagy része pedig nem került elő - írja a lap. Úgy tudni, legalább 1,2 milliárd forintot zsákmányoltak akkor a rablók, de a három elkövetőből csak kettőt sikerült elfogni - az értelmi szerzőt nem. Ráadásul egyes vélemények szerint több mint kétmilliárd forint lehetett az ellopott pénz összege, pontos adatot a nyomozók nem közöltek.

A hatóságnak nem sok ideje maradt, néhány hét múlva ugyanis letelik a két év, ami után le kell zárniuk az ügyet. A megkárosított pénzszállító cég, a Brink's biztonsági őre továbbra is hallgat, nem működik együtt a rendőrökkel. Társa, aki a sofőr szerepét töltötte be az akcióban, feltehetőleg nem is tudja, hol a pénz, hogy elárulhatná a hatóságoknak - mondta a Blikknek egy informátor.

A lap szerint ahogy D. Jánosnak, úgy L. Róbertnek is ki fogják szabni mellékbüntetésként a pénzbírságot, és mivel egyetlen fillérjük sincs, le kell ülniük a tízmilliós pénzbírságot a Brink's egykori biztonsági őreinek.

Két évvel ezelőtt a Brink's pénzszállító autó sofőrje elhajtott a rábízott pénzszállító autóval, s a milliárdos zsákmányt saját autójába átpakolva kereket oldott. Őt és egyik társát öt nappal később elfogták. Az egyik elfogott elkövetőt a zsaruk egyébként külsérelmi nyomokkal kapták el, vagyis nem kizárt, hogy konfliktushelyzet alakult ki a tettesek között.