Egyszerre három tető lángolt

2013.10.05. 22:30

Két családi ház tetőszerkezete leégett a fővárosban, Fóton pedig egy kétszintes épületnek szintén a teteje gyulladt ki ugyanebben az időben.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy egy 80 négyzetméteres családi ház teteje teljesen leégett a XXIII. kerületi Bolyai utcában. Eközben a III. kerületi Remetehegyen a Perényi lejtőn leégett egy 100 négyzetméteres családi ház tetőszerkezete. "Nagyobb volt a láng, mint az épület" - számolt be a remetehegyi tűz szemtanúja az Indexnek.

A lángokat a helyszínre érkező tűzoltóknak másfél óra alatt sikerült megfékezniük. A lakók mindkét épületből még a tűzoltók kiérkezése előtt kimenekültek.

Szintén szombat este Fóton egy kétszintes ház tetőszerkezete gyulladt ki. A Garay utcában, senki nem sérült meg. A Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője, Spitz Alexandra elmondta, hogy a fővárosi tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, huszonöten vettek részt a 120 négyzetméteres felület oltásában a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. Az épületben tízen laknak.

Sérülés egyik helyen sem történt.

Kisdi Máté szerint csupán véletlen egybeesésről lehet szó, hogy szinte egy időben mindhárom háznak a teteje gyulladt ki.