Felavatták Horn Gyula mellszobrát

2013.10.05. 18:44

Az MSZP tagjai Marcaliban avatták fel a volt miniszterelnök mellszobrát. A szobor állítását Suchman Tamás, a volt miniszterelnök párttársa, a Horn-kormány privatizációs minisztere kezdeményezte a somogyi városban. Az eseményen beszédet mondott Mesterházy Attila, pártelnök, Kovács László, országgyűlési képviselő és Sárdi Árpád, a Somogy Megyei Közgyűlés korábbi alelnöke. Koszorút helyezett el Mesterházy Attila, Kovács László, Harangozó Gábor, MSZP Somogy megyei elnöke, Sárdi Árpád, Harján Dávid, Suchman Tamás és Horváth Zoltán.

Mesterházy Attila az avatóbeszédben hangsúlyozta: Horn Gyula egy olyan növekvő fejlődési pályára tudta helyezni Magyarországot, aminek eredményeit az utána jövő kormányok is élvezni tudták, és mindig szem előtt tartotta, hogy a többség, és ezen belül is leginkább a kisemberek, a hétköznapi emberek érdekeit kell képviselni.

Horn Gyula 1994 és 1998 között a harmadik Magyar Köztársaság kormányfője, 1990 és 1998 között a párt elnöke volt. Életének 81. évében hunyt el.

Az első Horn Gyula-emlékmű felavatásáról szeptemberben számoltunk be, a hosszas betegeskedés után június 19-én elhunyt politikus egykori lakóhelyének, a XIII. kerületi Újpest rakpart 11.-nek a falán kapott domborművet az önkormányzat jóvoltából.