Meghalt a kórházban egy 18 éves szarvasi lány

2013.10.07. 10:18 Módosítva: 2013.10.07. 11:42

Kórházba szállítása után meghalt egy 18 éves lány, akinek a társaságában a gyanú szerint kábítószert fogyaszthattak, írja a police.hu. Dizájnerdrog is állhat a háttérben, a rendőrség ugyanis őrizetbe vett egy békéscsabai férfit, aki ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A Beol.hu információi szerint túladagolás miatt veszthette életét a lány.

A 18 éves szarvasi lányt még szombat este szállították az Orosházi Kórházba, éjfél körül elhunyt. Mivel felmerült a lehetőség, hogy a lány kábítószert fogyasztott rosszulléte előtt, a kórház értesítette a rendőrséget. A nyomozók megállapították, hogy előző este baráti társaságával szórakozott Békéscsabán, ahol többen kábítószert fogyaszthattak.

Vasárnap hallgatták ki gyanúsítottként és vették őrizetbe a békéscsabai férfit, aki a rendőrség szerint kábítószert adhatott el a társaságnak. Az ügyben a Békéscsabai Rendőrkapitányság folytat nyomozást, szakértőkkel vizsgálják, van-e összefüggés a haláleset és és a kábító vagy bódító hatású szer fogyasztása között.

Egyre több az új típusú drog

Június 12-én adtunk hírt arról, hogy a fehérvári rendőrség őrizetbe vett öt embert a korábban elhunyt drogfogyasztó fiatalok rejtélyes halálával összefüggésben. Akkor arra hívták fel a figyelmet, hogy Fejér megye területén egy olyan új kémiai vegyület jelent meg a kábítószer kínálati piacon, ami nagy valószínűséggel két halálesettel is összefüggésbe hozható.

Ezek a korábbi halálesetek a para-metil-4-metilaminorex megnevezésű vegyülettel hozhatók összefüggésbe. Ez a dizájnerdrog komponens Magyarországon eddig nem volt ismert, Hollandiában azonosították 2012-ben.