Ráoltották Gyurcsányékra a villanyt

2013.10.08. 16:55

Az iskolarendszer átalakítása elleni tiltakozásul a parlamenti ülésteremben éjszakáznak a Demokratikus Koalíció független képviselői - jelentette be tervüket Gyurcsány Ferenc pártelnök kedd délután.

Így fejezik ki tiltakozásukat a közoktatás átalakítása ellen és szolidaritásukat a túlórára kötelezett pedagógusokkal, az egész nap az iskolában maradásra kötelezett diákokkal.

Gyurcsány Ferenc elmondta: szerda reggel 8 óráig a parlamenti ülésteremben maradnak, és telefonjukon, Facebook-oldalukon keresztül szülőkkel, pedagógusokkal beszélgetnek majd. Meggyőződésük, hogy akciójuk nem sérti a házszabályt, a parlament méltóságát, ezért a házvezetésnek nincs joga eltávolítani őket, és "jobb, ha meg sem próbálják" - közölte.

Nem sokkal este tíz előtt azt posztolták (ő és Vadai Ágnes is), hogy az egész parlamentben van világítás, csak náluk, az ülésteremben nincs.

'Nem éjszakázni és Facebookozni, hanem kormányozni és dolgozni kellett volna a pedagógusokért' - reagált a Fidesz Gyurcsányék akciójára. Szerintük a Gyurcsány-Bajnai szövetség kormányzása alatt ehelyett létbizonytalanságba taszította a pedagógusokat. Mint írják, a parlamenti ülésteremben, ahová Gyurcsány Ferenc éjszakázni jár, a Fidesz két hét múlva megkezdi a jövő évi költségvetés tárgyalását, amelyben már a pedagógus-béremelés következő, jövő évi üteméhez szükséges pénzügyi fedezet is rendelkezésre áll.