Kick-box világbajnok szúrhatott Csepelen

2013.10.08. 07:42

Elfogták a pénteken egy csepeli kocsmában két férfit majdnem halálra szurkáló négyfős társaság egyik tagját a rendőrök, írja a Blikk. A lap szerint a férfi B. Oszkár kick-box világbajnok, aki jelenleg is edzőként dolgozik.

Péntekről szombatra virradó éjszaka Budapesten, egy XXI. kerületi szórakozóhelyen egy négyfős társaság nekiesett két billiárdozó férfinek késekkel. Mindkét férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba: nyakukon, mellkasukon, combjukon és hátukon is megszúrták őket. Őket vasárnap reggel hallgatták ki a rendőrök, akkor mondták el, kik voltak a támadók.

A lap szerint, amikor kiderült, hogy az elkövetők képzett küzdősportolók, a TEK is bekapcsolódott keresésükbe. A hét végén a rendőrök több lakásban is házkutatást tartottak, szórakozóhelyeket ellenőriztek. A BRFK sajtósa a Blikknek azt nyilatkozta: „Súlyos testi sértés bűntette miatt nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Valóban őrizetbe vettük B. Oszkárt. Rajta kívül elfogtuk D. Rolandot, és keresünk egy harmadik férfit, aki még szökésben van”.

Az elfogott kick-box világbajnok Párizsban, 1991-ben világbajnokságot nyert full-contactban, míg lightban bronzérmes lett. Pályafutása 1985-ben indult, amikor vb-bronzérmet szerzett, 1986-ban Eb-bronz, '87-ben ismét vb-bronz, '89-ben Európa-bajnoki cím, '90-ben vb-bronz és Eb-ezüst érmet is szerzett.

Matlák Gábor, D. Roland ügyvédje elmondta, hogy nem igaz az, hogy elfogták volna védencét, ő maga jelentkezett a rendőrségen, miután megtudta, hogy körözik. Ráadásul azt hitte csak tanúként fogják kihallgatni. Az ügyvéd elmondása szerint a verekedésben két ember két emberrel szemben vett részt, miközben mindkét oldal társasága nagyobb volt, D. Roland pedig nem vett részt sem a verekedésben sem a késelésben.