Mégsincs itt az ősz

MTI/Index
2013.10.10. 17:48

A hétvégén többfelé várható eső, néhol heves zivatar is lehet. Többfelé sok napsütésre lehet számítani, és 25 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat hétvégi előrejelzésében.

Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul. Szombaton a leghidegebb órákban 6 és 13 fok között alakul a hőmérséklet. Nappal általában 20-25 fokig melegszik a levegő. A Dunántúlon néhol ennél hűvösebb időre van kilátás.

Vasárnap északkeleten, és keleten általában csak kevés, nyugaton több napsütésre lehet számítani. Egyre inkább az északi és a keleti országrészben várható több helyen eső, zápor, zivatar. A minimum-hőmérséklet 8 és 15 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 17 és 23 fok között alakulnak.

A koponyeg.hu Közép-Magyarországra vonatkozó előrejelzései már kevésbé optimisták: szerintük 22 fok lesz a maximum, míg az idokep.hu Budapesten 23-at jósol, de ettől még nem kizárt, hogy az ország más részein ennél is magasabb lehet a hőmérséklet.