Vigyázzon a sűrű köddel!

2013.10.13. 18:56 Módosítva: 2013.10.13. 19:29

A tartós sűrű köd miatt az egész országra figyelmeztetést adott ki vasárnap kora este az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Este újra többfelé képződik sűrű köd, amely hétfőn helyenként csak lassan oszlik fel.  A jövő héten is többször lesz párás a levegő és képződhet foltokban köd.

Éjszaka szitálás, a Dunától keletre kisebb eső előfordulhat, a hőmérséklet késő este 10-15 fok között valószínű vasárnap, olvasható az OMSZ honlapján.

Hétfőn aztán a hajnali köd megszűnése után a Dunántúlon több, máshol csak kevesebb napsütésre számíthatunk. A Tiszántúlon kisebb eső, zápor is lehet. 18-23 fok között alakul a nappali hőmérséklet.

met
Fotó: met.hu

Kedden délelőttől a nyugati országrész kivételével több helyen fordulhat elő eső, néhol zivatar is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15-21 fok között alakul. Szerdára már az egész országban eshet, de csapadék főként keleten valószínű, a szél is megerősödhet. A nappali hőmérséklet is visszaesik 11-16 fok közé.

A hét második felében is borús marad az ég, szórványos esőre van kilátás. A hőmérséklet minden nappal egy kicsit emelkedik, szombatra újból 15-20 fok várható napközben. Éjszaka viszont csütörtöktől már 10 fok sem nagyon lesz.