A vártnál nagyobb vihar közeleg

2013.10.15. 22:22

Hét megyére másodfokú, a többire első fokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára széllökések és eső miatt. A legerősebb széllökések erőssége meghaladhatja a 90 km/h-t, és lesz, ahol több mint 30 milliméter csapadék hullik - írja a Met.hu.

wctz20131015 1621.png
Fotó: OMSZ

A szerda hajnali óráktól északira, északnyugatira forduló szél fokozatosan erősödik, a Dunántúl nagy részén viharossá fokozódik (70-85 km/h, néhol 90 km/h felett). Az esti óráktól az Alföldön is várhatók erős, viharos (50-70 km/h) széllökések északkeleti irányból.

Szerdán országszerte lehet csapadékra számítani (egy-egy zivatar is lehet). A Nyugat-Dunántúl kivételével sokfelé lehet nagyobb mennyiségű eső, általában 20 mm körüli napi csapadékösszeg valószínű, de északkeleten ennél több is eshet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 11 és 16 fok között valószínű, de a keleti határ mentén ennél néhány fokkal melegebb is lehet.

Csütörtöktől vasárnapig

A változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap, számottevő csapadék nem várható. Elsősorban a hétvégén a hajnali, reggeli órákban ködfoltokra is számíthatunk. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 4 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 14, 18 fokról 17, 22 fok közé emelkedik.