Elfogták a bicskei drogterjesztő családot

2013.10.15. 14:22

Egy bicskei anyát, fiát, illetve egy rokonukat azzal gyanusít a rendőrség, hogy hónapokon keresztül árultak kábító hatású anyagokat több, mint egy tucat gyermek és fiatalkorú tinédzsernek. A bicskei rendőrökhöz több jelzés érkezett arról, hogy fiatalok „Pot pouri” nevű kábító hatású anyagokat fogyasztanak, amiket egy bicskei családtól szereznek be, írja a police.hu.

A rendőrség kiderítette, hogy a család Bicskén, illetve annak környékén – Tinnyén, Etyeken, Zsámbékon és Csákváron – is terjeszt drogot. A zöld növényi törmelékeket többségében gyerekeknek árulták, akik cigarettapapírba sodorva szívták azt el. Volt arra is példa, hogy a tinédzserek ettől rosszul lettek, és orvosi ellátásra szorultak.

A család postai úton szerezte be ezeket az anyagokat, amiket tovább értékesítve, ezzel naponta kb. 60 – 100 ezer forint közötti összegeket keresett. A rendőrök a családtagokat egyszerre fogták el péntek délután. Mindegyikük lakásán házkutatást tartottak, ott különböző növényi törmelékeket, cigarettapapírt, simítózáras műanyag tasakokat, pipákat, mobiltelefonokat és több százezer forintot foglaltak le. A gyanusítottakat őrizetbe vették.

Az ügyben vegyészszakértőt rendeltek ki: Az előzetes szakvélemények alapján a családnál talált növényi törmelékek új pszichoaktív anyagnak minősülnek. A három gyanúsított közül kettő - anya és fia - előzetes letartóztatásban van, a harmadik házi őrizetben.