Bombát találtak az I. kerületben

2013.10.16. 11:02

Bombát találtak szerda délelőtt Budapesten az I. kerületben. Emiatt egy 200 méteres sugarú körben területzárást rendeltek el. Több kisebb utca és a Hegyalja út forgalmát is korlátozzák, az intézkedés autóbuszjáratokat is érint

A Naphegy és a Kereszt utca sarkán földmunkálatok közben került elő az  50 kilogrammos rombolóbomba. A bevizsgálás idejére kiürítik a környéket. Azt még nem lehet tudni, hogy ez hány embert és épületet érint pontosan.

A honvédség tűzszerész ezredének sajtósa elmondta, hogy a kiürítés még délben is tartott és érintett egy önkormányzati sporttelepet, egy teniszpályát, egy wellnes-központot, a Tabán parkot illetve három társasházat. A Czakó és a Lisznyai utcát, illetve az Orvos lépcsőt is kiürítik, továbbá a Hegyalja útról is elterelik a forgalmat.

A Lisznyai utcában lévő iskolát viszont nem kell elhagyni a tűzszerészi munkálatok idejére, a gyerekeknek az intézmény étkezőjében kell tartózkodniuk

Azt még nem lehet tudni, hogy mikor kezdhetik meg a tűzszerészek a bomba hatástalanítását, illetve kiemelését.

A BKK közleményébe azt írja, mivel a bomba miatt lezárták a Hegyalja utat a Sánc utca és az Erzsébet híd budai hídfője között, ezért a 8-as és a 112-es autóbusz az Attila út - Krisztina körút - Mészáros utca - Győző utca - Márvány utca - Alkotás utca módosított útvonalon közlekedik.