Kellemes hétvégénk lesz

2013.10.17. 14:47

Pénteken a reggeli, délelőtti órákban északnyugat felől átmenetileg erősen megnövekedhet a felhőzet és kisebb eső, záporeső is előfordulhat. Délután aztán gyorsan csökken a felhőzet és kisüt a nap - írja a Köpönyeg.hu. 14 és 17 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Szombat reggelre 2 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet, azaz többfelé előfordulhat talajmenti fagy. Napközben a szép napos idő ellenére is kissé hűvös marad az idő: 10 és 16 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérőink.

Életünk megszépíti egy fénysugár

Vasárnap nagyon kellemes őszi időre számíthatunk: a napsütést csak az északnyugat felől fölénk sodrodó fátyolfelhők szűrhetik. Eső nem lesz. 15 és 20 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn változóan felhős lesz az ég, ám említésre érdemes csapadék nem alakul ki. Tovább erősödik a nappali felmelegedés: 17 és 22 fok közötti indiánnyár várható.

Kedden erősen megnövekszik a felhőzet és elsősorban keleten alakul ki eső, záporeső. A csapadékosabb tájakon visszaesik a hőmérséklet.

Szerdán, október 23-án, nemzeti ünnepünkön gyengén felhős lesz az ég, sokat süt majd a nap. Eső nem várható. Szinte kora nyárias meleg valószínű 20-24 fok közötti csúcsértékkel.