Kirúgták az enyveskezű trolibusz vezetőt

2013.10.19. 13:27

Okirattal való visszaélés miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz a rendőrség abban az ügyben, amit a Szegedcafe.hu-nak küldött egy olvasójuk. A férfi hétfőn az egyik szegedi trolin utazott, amin  felfelejtette a pénztárcáját. Elment a troli végállomására, ahol még bent állt a járat, és megkérdezte a sofőrt, hogy nem talált-e véletlen egy fekete Adidas pénztárcát.

A levélíró szerint a sofőr előbb letagadta, hogy megtalálta volna, majd amikor két megállóval később felszállt két hölgy - akik ugyanazzal a járattal utaztak korábban - , és elmondták a férfinak, hogy látták, amint valaki megtalálta a pénztárcát, és odaadta a sofőrnek, a troli vezetője azt állította, hogy leadták ugyan, de már nem tudja, hogy hova tette.

"Hangosan a szemtanúknak annyit mondtam – akik nagyon segítőkészek voltak, – hogy lehet, hogy rendőrt kellene hívni. Leszálltunk mindhárman a Széchenyi téren és felírtuk a troli számát, amikor a sofőr elkezdett turkálni a táskájában. Véletlen előkerült a tárcám, amit egy laza mozdulattal az ablakon keresztül az úttestre dobott. Ezek után panaszt tettem ellene és feljelentettem a Csongrád Megyei Rendőrkapitányságon” – írta a Szegedcafe olvasója.

A lapnak a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, hogy jelenleg okirattal való visszaélés miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz a rendőrség. A Szegedi Közlekedési Kft. későbbre ígért tájékoztatást, de úgy tudják, hogy a cég azonnali hatállyal felmondott a sofőrnek.