Bajai videó: a Fidesz beperli a hvg.hu-t

2013.10.22. 15:29

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke egy keddi, a bajai kamuvideóval kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón azt mondta, az egyetlen kérdés, amire kíváncsiak, hogy milyen magasra vezetnek a szálak az MSZP-n belül. Kósa azt mondta, mindennel kapcsolatban, amit az MSZP tagadott, ez ellenkezője derült ki, tehát a szocialisták végig hazudtak.

A képviselő szerint egyértelmű, hogy az MSZP B-terve teljesült, hiszen az A-terv a bajai választások megnyerése lett volna. Mivel ez nem sikerült, a képviselő szerint az MSZP ezt az eszközt választotta, hogy a Fideszt rossz színben tüntesse fel.

A képviselő arról is beszélt, hogy álláspontjuk szerint a hamisítási ügyben Mesterházy Attila helyettese, Harangozó Tamás is nyakig benne van. "Kíváncsian várjuk, hogy meddig fog még Harangozó tagadni: biztosak vagyunk abban, hogy a végsőkig igyekszik majd kitartani az álláspontja mellett" – mondta Kósa. Hozzátette: Mesterházy megpróbálhatta volna tisztázni magát, de az hogy ezt nem tette meg, csak azt mutatja, hogy az MSZP milyen gátlástalanul igyekszik hatalomra törni.

"A hatóságok vizsgálata után ki fog derülni, hogy valójában kikkel állunk szemben, hogy mi az MSZP valódi természete" – mondta Kósa, aki szerint az MSZP-vel ellentétben a DK legalább igyekezett tisztára mosni magát azzal, hogy hétfőn kiléptették a pártból a DK-s Kőrös Gusztávot, a videó egyik készítőjét.

Gulyás Gergely fideszes képviselő a jogi helyzettel kapcsolatban azt mondta: egész biztos, hogy megáll majd a hamis vád gyanúja az MSZP-vel szemben, hiszen bizonyítékhamisítás történt. Hozzátette, az ügyben csak a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tud feljelentést tenni, ők csak a figyelmüket tudják felhívni a bűncselekményre.

A videót a hvg.hu hozta nyilvánosságra. Ezzel kapcsolatban Gulyás azt mondta, nem elégednek meg azzal, hogy a portál beismerte a hibáját. Szerinte az, amilyen formában az online újság közzétette a videót, rágalmazásnak számít, amiért a Fidesz kártérítési pert indít.