Egyetemi csődről beszélnek Sopronban

2013.10.25. 17:45

Egy hallgatónak azt mondták a Nyugat-Magyarországi Egyetemen, lehet hogy az évben már senki nem kap ösztöndíjat – írja a Nyugat.hu. A diákok között az a hír terjed, hogy novemberben csődöt is jelentenek, és már a béreket, és a számlákat sem tudják fizetni. Erre is rákérdezett a főigazgatóságon, de nem válaszoltak neki.

Az Index megpróbálta ugyanezt megkérdezni, de a főosztályvezető legközelebb hétfőn lesz bent, az egyetem munkatársa pedig azt mondta, nem árulhatja el, kapott-e fizetést a hónapban.

A Nyugat.hu-nak pénteken napközben sem sikerült elérnie a gazdasági vezetőt, de úgy tudják, az alkalmazottak tényleg rendszeresen kapnak olyan levelet, amelyben vezetés elnézést kér tőlük amiért késik a fizetésük.

A Nyugat-Magyarországi Egyetem 2010-ben még 10,4 milliárd forintnyi állami támogatást kapott, 2012-ben már csak 7,3 milliárdot. Az idei támogatás 5,1 milliárd forint volt, de ehhez májusban, amikor először elkezdtek drasztikus leépítésekről beszélni, a kormány még hozzátett 1,5 milliárdot.